Καρδαμόσουπα με σολομό

Μια σούπα πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες!

Καρδαμόσουπα με σολομό

Μια ελαφριά, γευστικότατη σούπα, για όλες τις ώρες του καλοκαιριού που μας γεμίζει δύναμη και υγεία!

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 25’
Ψήσιμο: 40’
Θερμίδες: 293

Υλικά:
1 δεματάκι κάρδαμο πλυμένο
1 κιλό σολομό
2 πατάτες κομμένες σε τέταρτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο
30 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. άσπρο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. τσαγιού αποβουτυρωμένη κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το βράζουμε. Βάζουμε τον σολομό με το άσπρο κρασί, τις φέτες λεμονιού και το σκόρδο ψιλοκομμένο, σε μεσαία φωτιά. Μόλις μαλακώσει λίγο ο σολομός, φιλτράρουμε το ζωμό.

Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κάρδαμο, το ζωμό από τον σολομό, τις πατάτες κι αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνοντάς τα.

Περνάμε τη σούπα από το μύλο και προσθέτουμε την κρέμα. Δοκιμάζουμε για αλάτι.

Βάζουμε τον σολομό ζεστό σε βαθιά πιάτα. Αδειάζουμε πάνω τους τη σούπα και γαρνίρουμε με λίγο άνηθο.

Tip: εάν δεν θέλουμε σολομό στη σούπα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ή κάποιο άλλο ψάρι

 

Υγεία και Διατροφή, εκδόσεις Μαννιατέα

Διαβάστε επίσης

Close