Στη δίψα του καλοκαιριού

Απλά μυστικά για να την αντιμετωπίσουμε

Στη δίψα του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι μπήκε πια για τα καλά.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο ιδρώτας δε λέει να σταματήσει, η καθημερινή ένταση συνεχίζεται και οι υγρές απαιτήσεις του κορμιού μας αυξάνονται.

Συμβουλές μητρικές, παροτρύνσεις φιλικές, μύθοι, πραγματικότητα και η δίψα εδώ, δίπλα μας απειλητική.

Πολύχρωμα κοκτέιλ, παγωμένα σφηνάκια, νερό, τσάι, χυμοί φρούτων, καφές με πάγο. Δεν ξεφεύγουμε εύκολα από τη δίψα. Ας μάθουμε, όμως, μερικά μυστικά για να την αντιμετωπίσουμε:

• Το τσάι είναι πραγματικά το μόνο ποτό που δροσίζει σε όποια θερμοκρασία και αν βρίσκεται, κυρίως δε, χωρίς ζάχαρη.

• Το νερό – αν και άνοστο – ξεδιψά μόνο όταν δεν είναι πολύ παγωμένο, αλλά απλά δροσερό.

• Η επιλογή δροσερών ποτών είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεδιψάσετε, όταν η θερμοκρασία τους είναι μεταξύ 8 και 15 βαθμών Κελσίου.

• Εάν η ζέστη σας εμποδίζει από το να γυμνάζεστε, τότε η καλύτερη επιλογή για να ξεδιψάσετε και όχι μόνο, είναι οι φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών. Και αυτό γιατί η καλύτερη τροφή των μυών είναι η γλυκόζη και γιατί με τη γυμναστική έχετε χάσει μεταλλικά άλατα που μόνο τα λαχανικά μπορούν να αντικαταστήσουν.

• Το ανθρακικό των αεριούχων ποτών ανακουφίζει πιο γρήγορα το συναίσθημα της δίψας.

• Μια πιατέλα με δροσερά καλοκαιρινά φρούτα είναι σίγουρα μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Αν πούμε ναι σ’ αυτή την όαση, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι τα φρούτα πρέπει να τρώγονται πριν το φαγητό – για να μην καταστρέφονται οι βιταμίνες τους και για καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό μας – και κυρίως δεν πρέπει να παίρνουμε άλλα υγρά κατά την κατανάλωσή τους.

Και αυτό, γιατί οι φυσικές τους ίνες με επιπλέον υγρά διογκώνονται στο στομάχι και δημιουργούν δυσπεψία. Το περισσότερο που θα μπορούσαμε να πιούμε μαζί με τα φρούτα είναι και 1 ποτήρι δροσερό νερό.

• Χυμός ανανά; Τελεία και παύλα! Όχι γιατί αδυνατίζει, όπως ισχυρίζονται, αλλά γιατί ο φυσικός χυμός ανανά δροσίζει, τονώνει, διευκολύνει την πέψη και τη χώνεψη των πρωτεϊνών.

• Προσοχή στα παιδιά! Απαγορέψτε κάθε μορφή Cola για να ξεδιψάσουν και επιβάλλετε να πίνουν φυσικούς χυμούς φρούτων, δροσερό νερό και γάλα, πάντα γάλα!

 

Υγιεινή διατροφή

Διαβάστε επίσης

Close