Αγάπη και σεβασμός για τον εαυτό σου

Όταν αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο, θα προσελκύσεις περισσότερες ενέργειες ανώτερης ποιότητας και ό,τι έχεις μέσα σου θα αρχίσει να αλλάζει.

Αγάπη και σεβασμός για τον εαυτό σου

Όταν αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο, θα προσελκύσεις περισσότερες ενέργειες ανώτερης ποιότητας και ό,τι έχεις μέσα σου θα αρχίσει να αλλάζει.

Καλλιέργησε μια εσωτερική φωνή και έναν τρόπο σκέψης που να είναι αφιερωμένα σε εσένα συνεχώς. Σχημάτισε την εικόνα ενός εαυτού σου που μόνο σε αγαπά και σε υποστηρίζει. Μπορείς να ορίσεις μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα, κατά την οποία αυτή θα είναι η μοναδική σκέψη που θα επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει!

Σταδιακά, θα επεκτείνεις αυτόν τον τρόπο σκέψης και για τους άλλους ανθρώπους, έστω και αν το καταφέρνεις μόνο για ένα ή δυο λεπτά. Θα αρχίσεις τότε να παίρνεις πίσω την ίδια ενέργεια και τελικά θα καταφέρεις να στέλνεις μηνύματα αγάπης και χαράς σε όλους και όλα γύρω σου.

Παρατήρησε πότε η σκέψη σου ολισθαίνει σε χαμηλές δονήσεις κοροϊδίας, μίσους ή ενοχής και άλλαξέ την αμέσως, την ίδια στιγμή, αν μπορείς. Εάν δεν μπορείς να αλλάξεις τη σκέψη σου, τότε τουλάχιστον αγάπησε τον εαυτό σου γι’ αυτό που κατάφερε να κάνει – για το ότι το παρατήρησε.

Κάνε μια συμφωνία με τον εαυτό σου να σου υπενθυμίζει συχνά αυτό το μυστικό – πως δεν μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις. Ύστερα δούλεψε το προσωπικό σου πρόγραμμα αγάπης, σεβασμού και ενίσχυσης για τον εαυτό σου και δημιούργησε ένα τεράστιο απόθεμα όσων θέλεις να δώσεις στους άλλους.

Ένα από τα μαθήματα που εξακολουθώ να παίρνω και να εφαρμόζω είναι ότι το σύμπαν απαντά με την ίδια ενέργεια που του στέλνουμε. Εάν προσελκύεις πολλούς ανθρώπους που θέλουν να σε εκμεταλλευτούν, σκέψου τι κάνεις και τραβάς στη ζωή σου αυτούς που θέλουν να σε εξαπατήσουν.

Εάν θυμώνεις συχνά, εξερεύνησε τις θυμωμένες σκέψεις που έχεις μέσα σου. Εάν η συνείδησή σου κυριαρχείται από ένα συνεχές “Δώσε! Δώσε! Δώσε!”, τότε σε κάθε περίπτωση θα προσελκύεις στη ζωή σου όλων των ειδών τις απαιτητικές ενέργειες.

Το ξέρεις καλά πως σου συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν αναλογίζεσαι τις αμέτρητες προθεσμίες που έχασες, τους απαιτητικούς προϊστάμενους ή πελάτες που συνάντησες και την αίσθηση πως είσαι πάντα το θύμα.

Όταν εκπέμπεις στο σύμπαν την ενέργειά του “Δώσε! Δώσε! Δώσε!”, θα στο ανταποδώσει και εκείνο με τη σειρά του με την ίδια ενέργεια.

Εάν αυτό που δίνεις είναι σεβασμός και αγάπη για τον εαυτό σου, τότε το σύμπαν, μέσω των ελκτικών ενεργειών, θα σου επιστρέψει την αγάπη και τον σεβασμό που εκπέμπεις. Είναι πράγματι τόσο απλό. Δεν μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις!

 

Απόσπασμα από “Τα 10 μυστικά για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη του Dr. Wayne Dyer”, Εκδόσεις Έσοπτρον

Διαβάστε επίσης

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να περιμένει την ευτυχία από έναν άντρα ή από κάποια εξωτερική πηγή και αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού της…

Close