Γευστικότατες κρέπες με ψάρι

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη light συνταγή!

Γευστικότατες κρέπες με ψάρι

Φτιάξτε σπιτικές κρέπες με σολομό και πέστροφα !

Υλικά για την κρέπα:
100 γραμ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. Πιπέρι καγιέν
1 αβγό
150 γραμ. γάλα
2 κουτ. λάδι

Γέμιση:
175 γραμ. φιλέτο σολομού
175 γραμ. φιλέτο άσπρου ψαριού γλυκού νερού (π.χ. πέστροφα)
300 γραμ. γάλα
Φύλλα μαϊντανού
2 φύλλα δάφνης
100 γραμ. μπρόκολο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
40 γραμ. βούτυρο ανάλατο
40 γραμ. αλεύρι
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
Άνηθος ψιλοκομμένος
4 κουτ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το πιπέρι, το αβγό, το γάλα και το ζυμώνουμε. Προσθέτουμε 150 γραμμάρια νερό για να γίνει πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε σε τηγανάκι 1 κουταλιά λάδι και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε, γυρίζουμε ώσπου να ροδίσει η κρέπα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας στο τηγάνι 1 κουταλιά λάδι. Τις διατηρούμε ζεστές.

Γέμιση: βάζουμε το ψάρι σε κατσαρόλα με 100 γραμμάρια γάλα και 120 γραμμάρια νερό. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το ψάρι και φυλάμε το ζωμό. Καθαρίζουμε το ψάρι και το κόβουμε μπουκιές.

Βράζουμε τα μπρόκολα και την πιπεριά για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά τα 200 γραμμάρια από το ζωμό του ψαριού και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει η σάλτσα.

Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το ψάρι, τα μπρόκολα, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, τον άνηθο, πιπέρι και την κρέμα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ενωθούν καλά τα υλικά.

Απλώνουμε την κάθε κρέπα και ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση. Διπλώνουμε σε ρολό κι αν θέλουμε την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με όλες τις κρέπες. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και άνηθο και σερβίρουμε.

 

Υγιεινή διατροφή και κουζίνα

Διαβάστε επίσης

Close