Ανανεώστε την εμφάνισή σας!

Έξυπνα tips που θα σε ανανεώσουν!

Ανανεώστε την εμφάνισή σας!

Μπορεί μόνο μια αλλαγή στην περιοχή του προσώπου να σας ανανεώσει και να σας κάνει να αισθανθείτε πιο όμορφα;

Κι όμως γίνεται! Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες για το πώς μπορείτε να το καταφέρετε, εύκολα και χωρίς κόστος.

Δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε στο:

Μέτωπο:
Το μέτωπο μπορεί να αλλάξει ριζικά με το κατάλληλο μακιγιάζ. Επίσης, ένα χτένισμα που θα το κολακεύει και θα δημιουργεί το σωστό περίγραμμα για το πρόσωπό σου.

Αν το μέτωπό σου είναι λίγο πάνω από τα φρύδια, ο στόχος σου είναι να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση μιας υψηλότερης γραμμής μαλλιών. Μπορείς να τραβήξεις τα μαλλιά σου πίσω σε κότσο ή στο πλάι ώστε να δώσεις περισσότερο χώρο στο μέτωπο. Αν το μέτωπό σου είναι κάπως μεγάλο, μπορείς να το καλύψεις με μια φράντζα!

Φρύδια:
Τα φρύδια πρέπει να είναι φυσικά, αλλά όχι ακανόνιστα. Αν είναι πολύ αραιά, γέμισέ τα με χρώμα ώστε να δείχνουν πιο έντονα, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο προϊόν, μολύβι, σκιά ή πούδρα, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις.

Το σημαντικό είναι να βρεις μια απόχρωση κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου. Αν είναι πολύ πυκνά, μπορείτε να τα λεπτύνετε, από τις εξωτερικές τρίχες από το επάνω, το κάτω μέρος και το πλάι.

Μάτια:
Τα μάτια σου είναι στρογγυλά, οβάλ, αμυγδαλωτά, μεγάλα ή μικρά; Μήπως πέφτουν στις άκρες; Είναι τοποθετημένα πολύ κοντά ή πολύ μακριά το ένα από το άλλο; Δώσε τους το κατάλληλο σχήμα με προσεκτικό βάψιμο και σκιές.

Αν τα μάτια σου είναι μικρά τότε πρέπει να χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και να αποφύγεις τα σκουρόχρωμα περιγράμματα. Ποτέ μη χρησιμοποιείς ένα μόνο χρώμα για σκιά. Πάντοτε να θυμάσε πως οι συνδυασμοί εξασφαλίζουν βάθος στο βλέμμα.

Μαύροι κύκλοι
Οι σκούροι κύκλοι κάτω από τα μάτια τα χαλάνε, όσο ωραία και να είναι. Όταν οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι, πριν τη βάση εφάρμοσε ένα κίτρινο concealer.

Έτσι, εξουδετερώνεις το χρώμα στη ντορέ επιδερμίδα ή τις μελανές σκιές. Για τη λευκή επιδερμίδα, επίλεξε ένα concealer χρώματος ανοιχτού μπεζ.

Ζυγωματικά
Τα ψηλά ζυγωματικά είναι ένα κληρονομημένο θείο δώρο. Αν πρέπει να ρουφήξεις το μάγουλα για να τα δείς, ησύχασε. Μπορείς να τα προβάλεις χρησιμοποιώντας προσεκτικά ανοιχτό και σκούρο μέικ απ και το κατάλληλο ρουζ.

Μύτη
Αν έχεις μεγάλη μύτη πάρε μια σκουρόχρωμη πούδρα και άπλωσε την στα πλαϊνά της μύτης σου, με σκοπό να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση μιας σκιάς.

Έπειτα, πάρε ένα ανοιχτόχρωμο καλής ποιότητας concealer και ταμποναριστά κάνε μια γραμμή από τη βάση του μετώπου σου, μέχρι και την άκρη της μύτης σου. Πέρασε και μια ελαφριά ανοιχτόχρωμη πούδρα από πάνω και αυτομάτως θα πετύχεις μια αντίθεση, η οποία θα σου δείχνει τη μύτη πιο λεπτή και μικρή.

Για να κάνεις τη μύτη σου να μοιάζει πιο γαλλική περνάς ελάχιστο μπρόνζερ ή ρουζ από την άκρη της. Αυτό το λίγο μπρόνζερ θα την κάνει να δείχνει πιο ανασηκωμένη.

Χείλη
Το στόμα σου είναι κανονικό ή μήπως το πάνω ή το κάτω χείλος είναι πολύ γεμάτο ή πολύ λεπτό; Μήπως είναι σκασμένα τα χείλη σου ή δεν στρώνει το κραγιόν σου;

Με το μολύβι σχημάτισε το περίγραμμα του στόματος ξεφεύγοντας ελάχιστα προς τα έξω από το φυσικό περίγραμμα ώστε τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα. Πρόσεξε ιδιαίτερα το βαθούλωμα στη μέση του άνω χείλους.

Τονίζοντας το ελαφρά, μπορείς να ομορφύνεις το χαμόγελό σου. Με ένα πινέλο, βάλε μια μικρή σταγόνα λιπ γκλος στη μέση του κάτω χείλους και άπλωσε τη προς τα έξω σε όλη την επιφάνειά του. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία στο άνω χείλος.

Ολοκλήρωσε την περιποίηση τονίζοντας τις καμπύλες του στόματός σου. Ανασήκωσε τις κάτω γωνίες με λίγο μέικ-απ, ταμπονάροντας ελαφρά με ένα επίπεδο σφουγγαράκι με στρογγυλεμένες άκρες.

Όταν διαλέγεις χρώμα κραγιόν το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ανοιχτά χρώματα που αντανακλούν το φως και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχεις πιο γεμάτα, ζουμερά χείλη. Όσο για το λιπ-γκλος , επίλεξε την περλέ εκδοχή του που είναι ιδανική για να δώσει όγκο στα λεπτά χείλια σου.

Σε αντίθεση, για να «μειώσεις» λιγάκι τον όγκο των χειλιών σου , επένδυσε στο μολύβι των χειλιών με το οποίο σχηματίζεις το περίγραμμα περίπου ένα χιλιοστό πιο «μέσα» από την κανονική γραμμή των χειλιών σου! Έτσι «οριοθετείς» τα χείλη σου ενώ αφού «μικρύνεις» έτσι τα χείλη σου προτιμήστε ματ χρώματα όπως το κόκκινο, το καφέ και το σοκολατί για να τους δώσεις σούπερ χρώμα!

Σαγόνι
Έχεις πλατύ σαγόνι; Αν βάλεις σκούρο μέικ – απ στο πλατύτερο σημείο, θα δείχνει λεπτότερο. Ο ίδιος τόνος μέικ – απ στις πλευρές του σαγονιού σου, θα στρογγυλέψει ένα τετράγωνο πρόσωπο. Το διπλοσάγονο μπορεί να ελαττωθεί αν βάλεις σκούρο μέικ – απ κατά μήκος του σαγονιού και το απαλύνεις από κάτω.

 

Vogue, Ομορφιά και Προσωπικότητα

Διαβάστε επίσης

Close